2011. december 6., kedd

Maródi furcsaság

Szerdán este érkezett a hír, a liga közbelépett: mégis a Marlins 2. körösét kapja a Mets. Amennyiben a Miami leigazol egy Reyes elé rangsorolt játékost, akkor értelemszerűen nem ezt, hanem a következő Miami-picket kapja a Mets. Győzött a józan ész.

Jövőre végérvényesen megszűnik az Elias-rangsor, nem fog beleszólni a játékba a valós képet ritkán tükröző lista, de idén még használják, kicsit módosítva és ez meglehetős furcsaságot szült.

Heath Bell azon játékosok egyike, akik után az idei módosítás után az új csapatnak nem kell draftjogról lemondani, de a volt csapat ugyanúgy kap első köröst és első kör utáni szendvicspicket. Mivel a top 15 első körös pick "védve" (a következő évtől ez top 10-re szűkül) van és a Marlins ebben a tartományban választ, ők nem első, hanem második körösről mondtak volna le Bellért a régi rendszerben. A módosítás alapján ezt a picket megtartják, a Padres pedig a 2. körben előttük draftolhat majd. És utóbbi természetesen megkapja a szendvicspicket.

Ezután a Marlins leigazolta azt a Jose Reyest, aki a valóságban hiába ér többet, mint Bell, az Elias listáján hátrébb van rangsorolva és utóbbi dönti el, ki kapja a jobb picket a Marlinstól és megmarad ez az elv annak ellenére is, hogy a Miami az új closere után semmilyen picket nem veszített. Tehát az első körösük védve, a második körösüket megtartják és csak a harmadik körös picket küldik majd a Metsnek.

Tovább görgetve ezt a kiskaput, bár ez sokkal inkább elmélkedés, mint reális lehetőség, de ha a Miami pl. leigazolja Josh Willinghamet (aki szintén Reyesnél előrébb van rangsorolva), a harmadik körösüket is megtartanák és csak a negyedik köröst kellene átadni a Metsnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése